Kako deca uče azbuku?

Da li osećate grižu savesti kada date detetu tablet ili telefon da dobijete par minuta?

Ja jesam do skoro, progonile su me misli šta li sam uradila njihovim malim glavicama, možda ce postati trapavi, sva ta tehnologija je možda štetna za njih, i slične misli, no onda sam se prisetila svog detinjstva i tehnologije osamdesetih. Pa ja sam bila navučena! Stalno sam snimala izmišljene radio emisije sa svojim lutkama, presnimavala muziku, pa ono zvučnik tv-a na zvučnik kasetofona, i ni makac, ne diši, video klub je bila stalna adresa, amiga se rabila kod brata, ok bila sam kreativna pa sam pravila perike od starih kaseta, pa devedesete i tetrisi, nintendo i tako dalje. Što bi drvene orgenik kocke bile bolja opcija od aplikacije?

Uglavnom, moj K i ja smo odavno maštali da napravimo studio za pravljenje edukativnih aplikacija za decu, koje bi onda proizveli i u realnom, orgenik obličju. Ali činilo mi se da je to samo jedna od naših maštarija, sve dok nismo rešili da je osmislimo, mislim prvu aplikaciju. Zatim da pronadjemo tim. Sjajna ekipa se udružila i napravili smo je, sada je tu pred vama koji želite da uz igru i savremenu tehnologiju naučite dete da prepoznaje slova, uči da čita i piše! U budućnosti, tim Ecipecipec će sigurno proizvesti još zanimljivih, edukativnih igrica, obećavam.

“Azbuku” smo osmislili da bude primerena uzrastu od oko četiri godine pa naviše.Sastoji se iz više nivoa, koji odgovaraju detetovom nivou poznavanja slova, počevši od prostog povezivanja pojma i slova, preko popunjavanja reči sa ponudjenim slovima, do toga da dete u odnosu na pojam samo ubacuje slova i ispisuje reč. Postoji jos tri igre u našoj aplikaciji, a to su: povezivanje reči sa pojmom, ukrštene reči i bonus igra pamćenja.

Bilo je pravo zadovoljstvo kreirati ovu aplikaciju, moj V je bio jako radostan da bude od pomoći i on je zaista testirao i učestvovao u procesu izrade, počevši od izbora pojmova, preko sugestija za ilustracije, i nije mu dosadila, i pokazao je napredak u pisanju i čitanju, a uz to se dobro zabavio. Bilo nam je bitno da proizvedemo nešto interesanto deci, savremeno u estetskom i tehnološkom smislu, aplikaciju koja radi ono što bi bukvar hteo, a ne može! U pripremi su verzije i za druge jezike.

Nadam se da ćete uživati isto koliko smo i mi, javite kako vam se dopada!

Preuzmite je na OVDE!

Za sada je uradjena verzija samo za Ipad i Iphone, ali uskoro će bitii dostupna i za ostale uredjaje. Lajkujte, šerujte i pratite vesti ovde, objavljivaćemo kada će biti potpuno besplatna za preuzimanje!

Za kraj pogledajte kako to ukratko izgleda:

 

 

Please like & share:
Please follow and like us:

2 Comments on Kako deca uče azbuku?

 1. Ivan
  November 3, 2015 at 12:14 pm (3 years ago)

  Samo da vas pozdravim i da vam cestitam. Aplikacija je fenomenalna ideja. Mi smo pre 2 dana pustili u rad sajt http://www.serbianfun.com za Srpsku decu u inostranstvu da nauce osnove reci, boje, dane, mesece, malo o Vuku, Tesli, Svetom Savi, itd.
  Srecan rad. Srdacan pozdrav.

  Reply
  • dzunjaciric
   November 4, 2015 at 10:25 pm (3 years ago)

   Hvala, i ja vama zelim puno uspeha u radu.

   Reply

Leave a Reply